Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 15 Μαίου, ήταν ένα συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός, μια και ήταν ουσιαστικά η τελευταία συναυλία του Μαέστρου Βασίλη Χριστόπουλου μια και ο Υπουργός Πολιτισμού δεν ανανέωσε την θητεία του τόσο επιτυχημένου αρχιμουσικού. Ολος ο «καλός» μουσικός κόσμος ήταν παρών στη συναυλία αυτή, ήρθαν τόσο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους όσο και να τιμήσουν έναν μεγάλο Αρχιμουσικό και Καλλιτέχνη. Το Πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στον Μπράμς, μέρος του Κύκλου Μπράμς, μια πρακτική «Κύκλων» που ξεκίνησε ο Β.Χριστόπουλος.

Καλεσμένη στη συναυλία αυτή ήταν η πιανίστα Αννα Βινίσκαγια, που το 2007 είχε κερδίσει τον Διαγωνισμό Πιάνου «Βασίλισσα Ελισσάβετ». Απο την πρώτη μουσική φράση νοιώσαμε την εσωτερική φωτία του πάθους που κρύβεται στο έργο αυτό του Μπράμς. Η άψογη τεχνική της και ο βαθύς δυνατός στοιβαρός της ήχος καθώς και η ευαισθησία που επέδειξε στα πιό λυρικά περάσματα του έργου, κυρίως στο δεύτερο μέρος, αλλά και η δυναμικότητά της και το πάθος της όπως εκφράστηκε στο τρίτο μέρος, έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα. Ο Β.Χριστόπουλος επέλεξε μία κλασσική αλλά και λυρική άποψη που μας αποκάλυψε όχι μόνο τον ρομαντισμό και το πάθος του Μπράμς αλλά και την λεπτή διαφάνεια της μουσικής αυτής.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στην 3η Συμφωνία του συνθέτη, ένα έργο που έδωσε την ευκαιρία τόσο στον μαέστρο όσο και στην Ορχήστρα να επιδείξουν την δεξιοτεχνία τους. Ο Χριστόπουλος «άπλωσε » τον ήχο της Ορχήστρας οδηγώντας την σε δυναμικά Λυρικά ξεσπάσματα. Δίκαια λοιπόν το κοινό τον αντάμειψε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα και με αυτό που οι Αγγλοι ονομάζουν standing ovation, μια τιμή που επιφυλάσσεται σε μεγάλους καλλιτέχνες. Του ευχόμαστε καλή τύχη.. Θα μας λείψης Μαέστρο….