Η σειρά “Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής” που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, είναι μια σημαντική προσπάθεια ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει τα μυστικά της λεγόμενης “σοβαρής” μουσικής. Δίνεται η ευκαιρία στους ακροατές να μάθουν όχι μόνο το τι είναι η μουσική, αλλά και το ιστορικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο του κάθε έργου που παρουσιάζεται. Σάν πλέον μπόνους, έχουν και μια μεγάλη ορχήστρα που παίζει αποσπάσματα από τα επιλεγμένα έργα.
Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι που μέχρι τώρα πέρασε από το Συμφωνικό Ποιήμα, το Κοντσέρτο, και τώρα την Συμφωνία, είναι ο εξαιρετικός μουσικός και παραγωγός Χρίστος Παπαγεωργίου (δεινός πιανίστας όπως μας απέδειξε), και η Καθηγήτρια της Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών , Μαρία Ευθυμίου καθώς και οι τόσο κατατοπιστικές εισαγωγές του Λουκά Καρυτινού πριν από κάθε έργο.
Η φύση αυτών των παρουσιάσεων ξεφεύγει από κάθε αντικείμενο κριτικής, μια που δεν από τελούν αυτοτελείς συναυλίες, παρ’όλα αυτά η σύντομη ερμηνεία των αποσπασμάτων είναι υψηλότατου επιπέδου και μόνο θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Η σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου προσδίδει μία άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα, που χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη οικειότητα με το κοινό.
Το ότι οι παρουσιάσεις αυτές είναι εντελώς sold out μήνες πριν δείχνουν το ενδιαφέρον του κοινού που σχεδόν για τρεις ολόκληρες ώρες παρακολουθούν μαγεμένοι τα δρώμενα.
Επόμενο ραντεβού την Παρασκευή 5 Μαίου με την “Συμφωνική Σουίτα».