Πρόσφατα σε μια σελίδα του διαδικτύου είδα μια φωτογραφία χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πάνω μέρος ήταν μια μαθητική ορχήστρα απο μικρά παιδιά, ενώ στο δεύτερο μια φωτογραφία μίας Συμφωνικής Ορχήστρας. Η λεζάντα έγραφε στο δεύτερο μισό, «αν θές να έχεις αυτό…» και στο πάνω μέρος «πρέπει να έχεις αυτό…».
Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται προσπάθειες στον τομέα αυτό γιατί έτσι χτίζονται οι καλλιτέχνες του αύριο..
Ο Δημήτρης Τιλιακός παρουσίασε στο Ateneum στις 15 Ιουνίου αποσπάσματα απο τον «Ντόν Τζιοβάννι» του Μότσαρτ αποτέλεσμα της δουλειάς του Opea Lab που διευθύνει ο ίδιος, αποτέλεσμα μίας εις βάθος μελέτης του έργου με νέα παιδιά.
Τον κεντρικό ρόλο επωμίσθηκε ο Πάυλος Πανταζόπουλος ο οποίος διαθέτει μια εξαιρετική φωνή. Τραγούδησε με πάθος και μουσικότητα ενσαρκώνοντας ένα σέξυ διαβολικό Ντόν.
Δίπλα του ο Δημήτρης Ταρνανάς που στάθηκε επάξια δίπλα του στον ρόλο του Λεπορέλλο, ένα ιδιαίτερο ταλέντο τόσο μουσικά όσο και θεατρικά.
Εξαιρετική η Ντόνα Ελβίρα της Αναστασίας Συμεωνίδου μια εντυπωσιακή μεστή φωνή, όπως και η Ντόνα Αννα που ερμήνευσε με πάθος η Ηρα Ζέρβα. Πολύ ωραία και λαμπερή η φωνή της Ανθίας Παπαδοπούλου στον ρόλο της Ζερλίνα , έδεσε άψογα με τον Μαζέττο του Ορφέα Τσαρέκα, ένα θεατρικότατο ντουέττο. Πολύ καλός ο Ντόν Οττάβιο του Γιάννου Κοτζιά, μία πολλά υποσχόμενη φωνή, ενώ καθηλωτική ήταν η φιλική συμμετοχή του εξαίρετου Πέτρου Μαγουλά στον ρόλο του Διοικητή.
Η χορωδία ήταν απο μαθητές της Σχολής  : Μαρία Γαρμπή, Ναταλία Γλέζου, Γιάννης Kαλοκαιρινός, Μαρία Κοσοβίτσα, Ναταλία Μποζίκα, με εμβόλιμο τον Δημήτρη Τιλιακό ο οποίος είχε και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας. Την προετοιμασία για την ανδρική χορωδία είχε ο Παύλος Κόρδης, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Ναταλία Μπόζικα.
Τη Μουσική προετοιμασία και την Μαραθώνια συνοδεία πιάνου είχε ο εξαιρετικός Γιάννης Τσανακαλιώτης.
Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει και με άλλα έργα στο μέλλον. Ενα θερμό μπράβο σε όλους τούς συντελεστές.