Μία ιδιαίτερη βραδιά τραγουδιού απολαύσαμε στις 20 Μαρτίου στο Δανέζικο Ινστιτούτο στην Πλάκα από τους μαθητές μονωδίας κλασικού τραγουδιού της τάξης του Ζάχου Τερζάκη. Ίσως η συναυλία αυτή ξεφεύγει από το πλαίσιο μίας κριτικής αφού τα παιδιά  Που έλαβαν μέρος είναι ακόμα μαθητές, αλλά το επίπεδο τους ήταν ιδιαίτερα ψηλό και το πρόγραμμα κάθε άλλο παρά μαθητικό. Είναι, επίσης, σημαντικό να παρακολουθεί κάνεις τέτοιες εκδηλώσεις γιατί έτσι έχει την ευκαιρία να ακούει νέες φωνές που αύριο θα ξεκινήσουν την καριέρα τους τα θέατρα.. Η μουσική παιδεία στην χώρα μας δυστυχώς χωλαίνει και έτσι είναι στο χέρι μερικών άξιων καλλιτεχνών όπως ο Ζάχος Τερζάκης να περάσουν την γνώση και την εμπειρία τους στα νέα παιδιά.

Στη συναυλία αυτή λοιπόν ξεχώρισε η μέτζο σοπράνο Μαρία Ζώη η οποία διαθέτει μία βαθιά, ζέστη και μες τη φωνή, με άνεση στις ψηλές περιοχές, που έδειξε τα προτερήματα της τόσο στην άρια της Ροζίνας Από τον κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι αλλά, κυρίως, στο τραγούδι του Μπραμς, ένα ρεπερτόριο στο οποίο πραγματικά μπορεί να διαπρέψει.

Πολύ θεατρική, με δυναμικό εύρος και φωνητική ομοιογένεια η φωνή του Αλέξανδρου Δάβαρη που ανέπτυξε τις δυνατότητες της ιδιαίτερα στην δύσκολη άρια και καμπαλέτα, του Αλφόνσο από την Λουκρητία Βοργία του Ντονιτσέττι. 

Πολύ καλή, επίσης, η σοπράνο Ήρα Στεφανίδη σε αργίες του Μότσαρτ που ταίριαζαν ιδιαίτερα στην φωνή της, όπως και η Αθήνα Ταμαρέση  απολαυστική στο West Side Story.

Μια και δεν υπήρχε μαθητής τενόρος στο πρόγραμμα, το κενό γέννησε ο διπλωματούχος τενόρος Μανώλης Λορέντζος, ο οποίος τραγούδησε μέ μπρίο τη «Γρανάδα.»

Στο πιάνο συνόδευσαν ο γνωστός μας Φρίξος Μόρτζος και Η Λυδία Ντεμίρη.
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους τους μαθητές και κυρίως στον Ζάχο Τερζάκη που οργάνωσε αυτή την τόσο όμορφη συναυλία. Ελπίζουμε κι σε άλλη συνέχεια.